Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,50 Ft
Euró
390,70 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
57,557 $

Több ezer ember rekedt a hó fogságában a virginiai autópályán (videó)

Bírálatok érték a kormányzót és a közlekedési minisztériumot az elhúzódó mentés miatt.

Fotó: Virginia állam közlekedési hivatala által közreadott kép hóban rekedt jármûvekrõl az Interstate 95-ös autópályán a Virginia állambeli Fredericksburg közelében 2022. január 4-én. Több száz autós rekedt egész éjszakára az autópályán, ahol elõzõ nap a hóviharban hat kamion ütközött össze. Az autópálya több szakaszát lezárták a havazás és a jegesedés miatt. MTI/AP/Virginia állam közlekedési hivatala
Észak-Amerika

Czinder Tímea

Szerkesztő

Hatalmas hóvihar csapott le az Egyesült Államok délkeleti és középső részére, megbénítva ezzel a forgalmat a főváros felé vezető Interstate 95 jelzésű autópályán. Emberek ezrei rekedtek étlen-szomjan a főúton az éjszakára fagypont alá süllyedő hőmérsékletben.

A tűzoltó- és mentőcsapatok kedden kora délután érkeztek a helyszínre, az állami és helyi katasztrófavédelem pedig délutánig a kidőlt fák és mozgássérült járművek eltakarításán dolgozott. A közlekedési minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a hatóságok szerint szerdán újra megindulhat a forgalom. Soron kívül Milliárdos fejlesztéseket hajthat végre az Országos Kórházi Főigazgatóság

A korábbi demokrata alelnökjelölt, Tim Kaine is egyike volt azoknak, akik az autópályán rekedtek. Ő az egyébként kétórás autóutat 27 óra alatt tette meg Richmondból Washingtonba – számolt be a Reuters.

Heves bírálatok érték Ralph Northam kormányzót és a Virginiai Közlekedési Minisztériumot a Nemzeti Gárda bevonásának elmulasztása miatt. Egyesek Joe Biden amerikai elnököt is sürgették, hogy mozgósítsa a szövetségi erőforrásokat az elakadt sofőrök megmentésének érdekében.

Az önkéntesek mindent megtettek, hogy segítsenek a bajbajutott autósokon. A Reagan Battalion nevű konzervatív politikai szervezet Twittert használt, hogy készleteket juttasson el a sofőröknek, egy másik önkéntes kezdeményezés nyomán pedig Schmidt Old Tyme kenyeret is osztottak, miután a cég hozzájárult, hogy kinyissák az autópályán rekedt teherautójukat.

A gyorsan lecsapó vihar szövetségi hivatalok és iskolák bezárását tette szükségessé, repülőgépeket akadályozott meg a felszállásban, és több ezer ember otthonában okozott elő áramszünetet.

Lezuhant egy F-16-os vadászgép Új-Mexikóban

Vizsgálat indult a baleset okának megállapítására.