Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,50 Ft
Euró
401,02 Ft
Font
479,10 Ft
Bitcoin
63,434 $

Ilyen idő vár ránk hétfő éjfélig

Nézzük meg közelebbről, milyen idő vár ránk a következő hét első napján, ami januárhoz képest melegnek ígérkezik.

...svg content...Fotó: Usplash/Daniel Olah
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

 Várható időjárás hétfő éjfélig:
 ——————————-

Többször erősen megnövekszik a felhőzet, hétfőn többórás napsütés elsősorban az északi megyékben lehet. A keleti, északkeleti országrészben lévő ködös tájak kiterjedése fokozatosan csökken. Éjjel északon, hétfőn másutt is kialakulhat helyenként kisebb eső, zápor. A többnyire gyenge vagy mérsékelt déli, délnyugati szél időnként megélénkül, hétfőn északon meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 8, 14 fok között valószínű.

Vigyázzon mindenki, csalók hirdetnek nyereményjátékot a Facebookon az Auchan nevében

 Időjárási helyzet Európában:
—————————

Kontinensünk középső részén a Földközi-tengertől Közép-Európáig anticiklon húzódik, ahol eseménytelen, többnyire száraz az idő. A völgyekben, medencékben kisebb-nagyobb ködfoltok képződtek, ahol kis intenzitású csapadék, szitálás alakul ki.

A Kelet-európai-síkságot hideg légtömeg tölti ki, és annak keleti felén több ciklon is örvénylik. Ezek kiterjedt havazást okoznak arrafelé. A fent említett magasnyomástól nyugatra hatalmas kiterjedésű ciklonrendszer örvénylik. Az ehhez kapcsolódó melegfront Lengyelország felé, a hullámzó hidegfront Svédországtól Portugáliáig húzódik. Ezek mentén felhős, gyakran csapadékos az idő, azonban errefelé eső esik. A front mögött is erős délies áramlás az uralkodó, így még Skóciában is előfordul 15 fok.

Hétfő estig a Kárpát-medencén több hullámban időjárási frontok vonulnak át, változékonnyá válik időjárásunk.

Forrás: MTI

Kövér László: nekünk nem Magyar Péter az ellenfelünk

De szerinte „nem is az, aki majd utána jön, ha ez a lemez lejár”.