Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,41 Ft
Euró
394,54 Ft
Font
466,85 Ft
Bitcoin
56,535 $

Észak-Korea: Kim Dzsongun szerint 2022 a nagy küzdelem éve lesz

Kim Dzsongnn évzáró beszédében 2021-et honfitársai nagy győzelmi évének nevezte, 2022 viszont a nagy küzdelmek éve lesz.

...svg content...Fotó: Unsplash/Micha Brändli
Ázsia
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető évzáró beszédében 2021-et a győzelmek évének tartja, azonban 2022-ben több küzdelemre, “élet-halál” harcra számít – jelentette a Koreai Központi Hírügynökség (KSNA).

Az észak-koreai vezető beszédében megjegyezte, hogy a 2022-es nagy harcot meg kell nyerni a szocialista eszmék és az észak-koreai nép sikere érdekében. Kim elsősorban a mezőgazdaságra és az építkezésre, a párt és a helyi hatóságok struktúrájának megerősítésére, a gazdaság, az ipar, a tudomány és az egészségügy fejlesztésére összpontosított – írja a SputnikNews. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Az Észak-koreai Munkáspárt Központi Bizottságának (WPK) plenáris ülését december 27. és 31. között tartották. A KSNA szerint a WPK megvitatta az ország 2022-es költségvetését, a 2021-es év eredményeit és a jövő évi terveket, a mezőgazdaságot, valamint a WPK alapszabályának módosítását.

Kim Dzsongun nem tett említést az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával való kapcsolatokról, noha a múlt hónap fontos fejleményt jelentett a Koreai-félsziget számára. Mun Dzse In dél-koreai elnök decemberben közölte, hogy országa, Kína, Észak-Korea és az Egyesült Államok elvben egyetértett a koreai háborút lezáró nyilatkozatban.

A koreai háború 1953-ban de facto véget ért, miután az Egyesült Államok és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság fegyverszünetet ratifikált, békeszerződés aláírása nélkül. A Koreai-félsziget azonban hivatalosan még mindig hadiállapotban van, amíg nem írnak alá békeszerződést.

Egymás megműtésére is képesek a hangyák, antibiotikummal gyógyítanak

Persze nem úgy kell elképzelni, mint az embereknél, viszont egyetlen másik fajnál sem találkoztak még hasonlóval.

Egy eltűnt 16 éves lányt keresnek, életjele sem ad magáról

Eltűnése óta életjelet sem ad magáról az a 16 éves lány, akinek július 6-án veszett nyoma 12 óra körül Dióskálról. Ismeretlen helyre távozott, és jelenleg nem tudni, hol van, mit csinál, kik veszik körbe.