Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Kanadában továbbra is riasztás van érvényben, egyes területeken mínusz 50 fok is lehet (videó)

A hét végéig biztosan nem számíthatnak enyhülésre a nyugat-kanadai lakosok, az előrejelzések szerint ugyanis a sarkvidéki széllökések miatt tovább fog zuhanni a hőmérséklet.

...svg content...Fotó: Unsplash/Yuriy Bogdanov
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kanadai hatóságok közlése szerint Albertában, Brit Kolumbiában és Saskatchewanban, valamint Manitoba és Ontario egyes részein továbbra is riasztás van érvényben a szélsőségesen hideg időjárás miatt, azonban arra figyelmeztetnek, a jeges szél miatt akár mínusz 50 fok körüli értékre is zuhanhat a hőmérséklet.

A kanadai meteorológiai szolgálat közleménye szerint Albertában -45 és -50 fok közötti hőmérséklettel kell számolni, míg Vancouverben „csak” -20 fok körüli hőmérsékletre számítanak. Az előrejelzések szerint szerdán már némiképp csökkenhet az erős szél Vancouver környékén, ezzel együtt pedig minimálisan az idő is enyhül majd. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A szélsőségesen alacsony hőmérséklet miatt a hétfői napon délután 5 és 6 óra között korábban soha nem látott rekordot döntött a lakossági áramfogyasztás, ami nyilvánvalóan az extrém hideg miatt következett be, a hatóságok pedig elárulták, a tavalyi 10 577 megawattos rekordot megdöntve most 10 902 megawattos értéket ért el az áramfogyasztás – számolt be a Global News.