Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Tonnaszámra álltak a lejárt élelmiszerek egy Pest megyei telephelyen, 5-6 éve lejárt terméket is találtak

Hatalmas mennyiségben foglaltak le lejárt élelmiszereket, és egyúttal vontak ki a forgalomból a Nébih emberei.

...svg content...Fotó: YouTube/Nébih
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Több mint 40 tonna lejárt élelmiszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Pest megyei telephelyen, miután egy vállalkozás több raktárát is ellenőrizte.

A hivatal szerdai tájékoztatása szerint a termékek között 5-6 éve lejárt élelmiszerek is akadtak. A törökbálinti székhelyű Everest Top Trading 2014 Kft. több napon át tartó ellenőrzése során 419 tétel, összesen 40 531 kilogramm, forgalmazásra szánt, lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert találtak az ellenőrök.

A termékek között volt például 2015-ben lejárt kakaó, 2016-os minőségmegőrzési idejű cukorka, tortabevonó, süteménymáz, húsleveskocka, 2017-ben lejárt sütőpor, tortadara, de előfordultak több hónapja lejárt fogyaszthatósági idejű állati eredetű élelmiszerek is.

Tovább zakatol az infláció: drámai pénzromlás várható 2022 elején

Az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termékek forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van – közölte a Nébih.

Forrás: MTI

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.