Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,45 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
449,52 Ft
Bitcoin
62,497 $

Szakértő: a fertőzötteknek képesnek kell lenniük arra, hogy „folytassák normális életüket”

Egy egészségügyi szakértő szerint ideje lenne eltörölni az önizoláció gyakorlatát azok esetében, akiknél kimutatták a fertőzést.

...svg content...Fotó: Unsplash/ Önder Örtel
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

Paul Hunter, a Kelet-Angliai Egyetem orvosprofesszora úgy véli, időszerű lenne eltörölni a kötelező jellegű önizolációt, amikor valakiről kiderül, hogy elkapta a fertőzést, meglátása szerint ugyanis a fertőzötteknek képesnek kell lenniük arra, hogy folytassák normális életüket, éppen úgy, mint egy megfázás után.

A professzor meglátása szerint a karantén ténye önmagában komolyabb problémát okozhat a lakosságnak és az egészségügyi dolgozóknak, mint maga a koronavírus-fertőzés. Habár a legtöbb országban még most is érvényben van valamilyen járványügyi korlátozás, az omikron megjelenésével nem elképzelhetetlen, hogy ezek is megszűnnek 2022-ben. Soron kívül Jön a várva várt Ferencváros-Paks Magyar Kupa döntő, élőben adja a tv

A professzor a BBC reggeli műsorában beszélt a jelenlegi járványhelyzetről, és a kórházak kapacitása kapcsán kiemelte, az egészségügyi dolgozókat ért terhelés csak tovább növekszik a dolgozók kötelező karanténja miatt. Meglátása szerint az önizoláció önmagában komolyabb károkat okoz az egészségügyben, mint maga a vírus, ugyanis a vírus még egy ideig velünk lesz, idővel csillapodni fognak a hullámok.

A szakember szerint rövidesen fel kell hagyni a korlátozásokkal, ugyanis eljön majd egy bizonyos pont, amikor muszáj lesz feloldani őket, és hagyni kell, hogy az emberek ugyanúgy éljék életüket, mintha csak megfáztak volna. Meglátása szerint húsvét környékén kellene megfontolni a korlátozások eltörlését, természetesen csak abban az esetben, ha ez indokolttá válik járványügyi szempontból.

Mely rétegeknek reális cél, hogy havi 600 ezer forintos nyugdíjuk legyen?

Gyakran hallani, hogy az időskori jövedelem jelentős mértékben növelhető a kitartó nyugdíj-előtakarékosság segítségével. De hogy néz ez ki a gyakorlatban? Van más lehetőség is?