Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
70,012 $

A cseh elnök szerint terrortámadások réme fenyegeti Európát

Miloš Zeman úgy véli, hogy a „NATO afganisztáni kapitulációja” miatt újabb terrortámadások érhetik Európát. 2001. szeptember 11-ét hozta fel példaként.

...svg content...Fotó: A Csehországból Magyarország schengeni határainak védelmére érkezett 50 rendőr fogadása a Készenléti Rendőrség központi objektumában Budapesten 2021. október 15-én. MTI/Balogh Zoltán
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

„Ami a biztonságot illeti, a nemzetközi helyzet a NATO afganisztáni kivonulása óta romlott” – mondta a Cseh Köztársaság polgáraihoz intézett karácsonyi tévébeszédében az államfő.

Az elnök szerint a tálibok hatalomra kerülése az Afganisztánból érkező migrációs áramlások növekedéséhez, valamint a New York-i ikertornyok elleni támadásokhoz hasonló terrorcselekmények kockázatának növekedéséhez vezet, többek között Európában is. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony bele van zúgva Gyurcsányba, de nekünk ettől felfordul a gyomrunk”

A Korrespondent emlékeztetett, hogy a tálibok augusztus 15-én harcok nélkül vonultak be Kabulba, Ashraf Gáni elnök pedig elmenekült az országból.

Karácsonyi, 10 napos eltávot kaptak a keresztény iráni rabok

Szeptember 6-án a tálibok kijelentették, hogy átvették az ellenőrzést Afganisztán teljes területe felett, szeptember 7-én pedig közzétették az ideiglenes kormány összetételét, melynek legitimitását eddig egyetlen ország sem ismerte el.

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

Gyerekek oldották ki tehervagonok fékberendezését Nyíregyházán, elfogták őket

Kiderült, hogy egy 11 éves és egy 15 éves fiatal az elkövető, akik rendkívül veszélyes játékot játszottak a vagonok között.