Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,50 Ft
Euró
386,92 Ft
Font
450,15 Ft
Bitcoin
62,558 $

48 ember fertőződött meg a világ legnagyobb óceánjáróján

Hiába a szigorú protokoll, mégis találtak 48 koronavírus-fertőzöttet a világ legnagyobb óceánjáróján.

Fotó: Unsplash/Stephanie Klepacki
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN értesülései szerint a Symphony of the Seas, a világ legnagyobb óceánjáró hajója több mint 6000 utassal és a legénységgel a fedélzetén egy egyhetes karibi körutazáson volt, amikor az egyik utas koronavírus-tesztje pozitív lett.

A fertőzött detektálása után szigorúbb nyomon követést rendeltek el, majd miután felkutatták a kontaktszemélyeket, kiderült, hogy sokkal több embert kapta el a fertőzést a fedélzeten. Az óceánjárót egyébként még a nyáron a világ „legbiztonságosabb nyaralóhelyeként” reklámozták, ennek ellenére úgy tűnik, mégsem sikerült betartani minden járványügyi előírást. Soron kívül Ennyibe kerülnek a jegyek a magyar válogatott utolsó felkészülési meccsére

Az óceánjáró közleménye szerint a fedélzeten tartózkodók 95 százaléka mindkét adag oltást megkapta, azóta pedig az is kiderült, hogy a fertőzöttek 98 százalékban be voltak oltva. Egyelőre nem érkezett információ arra vonatkozóan, hogy mely variánssal fertőződtek meg, de nem kizárt, hogy oda is eljutott az omikron.

A hajótársaság közölte, előírás, hogy csak azok az utasok szállhatnak fel a fedélzetre, akik mindkét oltásukat megkapták, s bár javasolják a harmadik dózist is, mivel ez egyelőre nem kötelező érvényű, ők sem követelhetik meg az utasoktól, pedig sokkal hatékonyabb védelmet nyújt az újonnan megjelent omikron variánssal szemben.

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.