Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,81 Ft
Euró
389,79 Ft
Font
455,57 Ft
Bitcoin
59,277 $

Videón látható, hogy nem kerül be az oltás a szervezetbe

A szicíliai lakosok a szigorú korlátozások és munkahelyi előírások miatt próbálnak különböző módokon oltási igazolványhoz jutni.

Fotó: Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatát a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. december 18-án. December 15-én országosan megkezdődött az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. MTI/Komka Péter
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség közleménye szerint szicíliai oltásellenesek lefizettek egy nővért, hogy hamis koronavírus elleni védőoltást adjon be nekik, és így szerezzék meg a szakmájukhoz kötelező egészségügyi bizonyítványt.

Három embert tartóztattak le, köztük azt az ápolónőt is, aki a No-Vax oltásellenes mozgalom helyi vezetőjeként ismert. Korrupcióért és hamisításért kell felelniük – számolt be a Reuters. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

A rendőröknek rejtett kamerával sikerült filmre venniük, ahogyan a nővér az oltóanyagot egy szövetbe üríti a fecskendőből, mielőtt a tűt a páciens karjába szúrta volna. A helyi média szerint az emberek fejenként 400 eurót fizettek a szolgáltatásért, amivel oltás nélkül juthattak védettségi igazolványhoz.

A járvány visszaszorítása érdekében a kormány kötelezővé tette a védőoltást az egészségügyi dolgozók, tanárok, rendvédelmi tisztek és katonaság számára, december 6-án pedig szigorodtak az oltatlanokra vonatkozó korlátozások is. Ahogyan nő az vakcina felvételére irányuló nyomás, úgy próbálják egyre többen átverni a rendszert.

Kitiltják a nézőket a nagyobb sporteseményekről Németországban

Olaszországban a legmagasabb az átoltottsági arány Európában, a lakosság 81 százaléka kapott már legalább egy vagy két adag vakcinát, 26 százalékuk pedig már harmadik oltással is rendelkezik.

Orosz katonák léptek be az amerikai erőknek otthont adó nigeri légibázisra

Miután a nigeri katonai vezetők nemrég úgy határoztak, kiutasítják az amerikai csapatokat az országból, oroszok foglalták el a légibázist.