Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,516 $

Rusvai Miklós szerint így telhet biztonságosan a karácsony

A januárban várható ötödik hullám miatt óvatosságra inti a lakosságot.

Fotó: Unsplash/Paige Cody
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Rusvai Miklós virológus arról számolt be egy rádióműsorban, hogy karácsonykor két részre kellene osztani a lakosságot, hogy békésen teljenek az ünnepek. Minderre az omikron variáns miatt van szükség, 15 fertőzöttet találtak ugyanis már hazánkban.

A szakértő szerint az oltással rendelkezők nyugodtan összegyűlhetnek nagyobb létszámban is, hogy együtt ünnepeljenek a családdal. Valószínűleg ugyanígy fognak tenni azok is, akik elvből nem kérték az oltást. Soron kívül Jakab Péter pártja már biztosan nem indulhat az EP-választáson

Problémát az okozhat, ha a két csoport közös összejövetelt tart, mert a tünetmentes oltottak megfertőzhetik azokat, akik még nem kaptak oltást. A virológus rámutatott, január közepe felé emelkedhet a fertőzöttek száma, és kezdetét veheti a járvány ötödik hulláma.

Rusvai Miklós a gyermekekről is beszélt, akik álláspontja szerint nincsenek komoly veszélyben. Eddig körülbelül 50-100 gyermek betegedett meg súlyosan, 12 év alatti áldozatot pedig nem követelt a járvány – idézte a Portfolio.

A gyermekek oltását elsősorban a felnőttek, különösen az idősek védelmében tartja fontosnak a szakértő. Felhívta azonban a figyelmet arra is, hogy a gyermekek számára is komoly következményekkel járhat, ha megfertőződnek.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.