Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,48 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
466,81 Ft
Bitcoin
56,274 $

Visszakerülhetett hivatalába Kim Dzsongun testvére, Kim Jodzsong

Hossz ideje övezik találgatások a nő pozícióját Észak-Korea szövevényes hatalmi hálójában.

...svg content...Fotó: A dél-koreai elnöki hivatal által 2018. szeptember 6-án közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (j) fogadja Csung Ui Jong magas rangú dél-koreai biztonsági tanácsadót, küldöttségi tagot Phenjanban szeptember 5-én. A felek a két Korea közti újabb csúcstalálkozó előkészületeinek keretében találkoztak. (MTI/EPA/Dél-koreai elnöki hivatal)
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Kim Jodzsong azután került az érdeklődés középpontjába, hogy ő lett Kim Dzsongun személyes megbízottja a 2018-as pjongcshangi téli olimpián, azóta pedig rendszeresen jelenik meg bátyja kíséretében olyan jelentős eseményeken, mint a dél-koreai Mun Dzsein elnökkel vagy amerikai Donald Trump elnökkel folytatott találkozók.

Nemrégiben azzal vonta magára a figyelmet, hogy az apja halálának tizedik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Politikai Hivatal, a Központi Bizottság és a Legfelsőbb Népgyűlés teljes jogú és póttagjai mellett jelent meg az ünnepségen – számolt be a SputnikNews. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Az észak-koreai televízió által is sugárzott eseményen Kimet a párt és kormány magas rangú tisztviselői közé sorolták, ami a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint annak a jele, hogy visszakerült a testületbe, mindössze néhány hónappal azután, hogy posztját egy pártkongresszuson elvesztette.

A dél-koreai és nyugati hírszerzés és média jó ideje intenzíven figyeli Kim Yo-Jong útját az észak-koreai hatalmi hálók szövevényében, azt találgatva, vajon ő lehet-e testvére másodparancsnoka vagy utódja. Közben Kim Dzsongun állítólagos egészségügyi problémáiról is fel-felröppennek pletykák, amelyeket többnyire a dél-koreai bulvár tart életben.

Fegyvert szegeztek egy iskolabuszra, kivizsgálás indult

Kim báj-offenzívája feldühítette a liberális amerikai médiát Trump elnöksége alatt, a Washinton Post arra szólította fel a sajtót, ne hagyja magát megtéveszteni, és arra hívta fel a figyelmet, elnöksége alatt ő segítette Trump médiaháborúját.

A feltételezések szerint Kim Yo-Jong közvetlenül felelős azért is, hogy 2020 júniusában lerombolták Észak-Korea Dél-Koreával közös összekötő irodáját Keszongban a pikáns propagandaképek miatt, amelyek bátyja feleségét vették célba.

Egymás megműtésére is képesek a hangyák, antibiotikummal gyógyítanak

Persze nem úgy kell elképzelni, mint az embereknél, viszont egyetlen másik fajnál sem találkoztak még hasonlóval.

Egy eltűnt 16 éves lányt keresnek, életjele sem ad magáról

Eltűnése óta életjelet sem ad magáról az a 16 éves lány, akinek július 6-án veszett nyoma 12 óra körül Dióskálról. Ismeretlen helyre távozott, és jelenleg nem tudni, hol van, mit csinál, kik veszik körbe.