Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Ez a magyar elektromos légitaxi lehet az évtized innovációja

Az elektromos meghajtású repülő taxi révén megkönnyíthetik a légimentés folyamatát.

...svg content...Orca
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Orca nevű cég eVTOL (elektromos, helyből felszállni képes) repülőgépet fejleszt, mely a légimentő szervezeteket támogatná egy költséghatékony és zöld, a helikoptereknél olcsóbb, gyorsabb és egyben biztonságosabb megoldással.

Világszerte számos fejlesztés zajlik jelenleg az elektromos légitaxik területén. Az iparág becsült mérete 2020-ban elérhette a 45 milliárd dollárt, míg szakértői előrejelzések szerint 2027-re a 97 milliárd dollárt is meghaladhatja a globális piac mérete – olvasható az Infostart beszámolójában. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A magyar Orca saját fejlesztéssel szállt be a nemzetközi versenybe, a járművük könnyű, gyors és elektromos-hajtású, azaz nincs károsanyag kibocsátása.

„Az eVTOL iparág szakértők szerint hatalmas növekedésnek indul majd a 2030-as évek elejétől. Szakértői becslések szerint Kínában például mintegy tízezer helyből felszállni képes, elektromos repülőgép bevetésére lenne igény a légimentés területén. Abban mindenesetre biztosak vagyunk, hogy a légitaxik a városi mobilitás egyik jelentős pillérét adhatják majd. Ehhez a technológia fejlődése mellett, a kapcsolódó szabályozások kidolgozására is szükség van és mindkettő jó ütemben halad” – mondta Varga Soma, az Orca Aerospace társalapító-ügyvezetője.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.