Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,31 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
57,017 $

A méret a lényeg? A PS5 állítólag egy gigantikus konzol lesz

Az internet népe összegyűlt, és közösen kiszámították a Sony next-gen konzoljának lehetséges méretét.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az internet népe összegyűlt, és közösen kiszámították a Sony next-gen konzoljának lehetséges méretét.

A PS5-öt június 11-én mutatták be a nagyérdeműnek, a show után pedig mindenkinek leesett az álla a merész, futurisztikus és egyben korszakalkotó dizájn láttán, amely a fejlesztői dev-kit tervrajzain látotthoz képest merőben eltért. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Azóta különféle véleményeket hallhattunk a kinézetét illetően, sokak szerint lenyűgöző, mások úgy gondolják, túlságosan extrém, egy valami azonban elkerülte a rajongók figyelmét – ez pedig a masina konkrét mérete.

A pontos dimenzionáláshoz a játékgépen található USB portot és bluray meghajtót vették alapul, így könnyebben képet lehetett alkotni arról, valójában mekkorára „nőhetett” a monstrum.

Az egyik Reddit-felhasználó részletes összehasonlításából jól látszik, hogy a PS5 minden idők legnagyobb konzolja lehet. Bár a Series X szélességében túlszárnyalja a rivális gép méretét, a magasságával még a korábbi generációs készülékek sem vetekedhetnek.

A PS5 becsült mérete Fotó Reddit GREBO7

Természetesen 100%-ban ezeket a feltételezéseket sem szabad elhinnünk, mivel a Sony show-jában bemutatott formatervek digitális renderelések, ezért a PS5 reális nagysága különbözhet.

Mindezek hatására a ResetEra fórumon megpróbálták összeilleszteni a kirakós darabjait és végül arra jutottak, hogy a Series X 30,1 cm magas és 15,1 cm széles, míg a PS5 38 cm magas és 9 cm széles lesz majd.

Bár még hivatalos megerősítést az üggyel kapcsolatban egyik gyártótól sem kaptunk, a PS5-ről már kiszivárgott egy kép, amelyen gyártás után látható egy japán munkás kezében.

Ha hihetünk a szóbeszédeknek és az interneten keringő fényképeknek, akkor érdemes lesz nekiállnunk helyet csinálnunk a jövőbeni next-gen masinánknak, mivel polcunk ékes gyöngyszeme a vártnál többet foglalhat el nappalink becses szegletéből.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/kiszivargott-az-elso-elo-felvetel-egy-legyartott-ps5-rol/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.