Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

Legkevesebb 27-en meghalhattak egy épülettűzben Japánban (videó)

Az első jelentések szerint legkevesebb közel 30 áldozata lehet a tűznek, ami Oszakában tört ki egy kereskedelmi épületben.

Fotó: Unsplash
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Oszaka városának egyik bevásárló-negyedében tört ki a tűz, és félő, hogy legkevesebb 27 ember életét vesztette. A lángok pénteken csaptak fel a nyolc emelet magas épület negyedik szintjén.

A rendőrség már vizsgálja az esetet, amely gyújtogatásra gyanakszik, amiről a Kyodo News számolt be nyomozati forrásokra hivatkozva. A város tűzoltóság egyik tisztviselője elmondta, 27 embernek szív- és tüdőleállása volt – Japánban ezt a kifejezést használják, mielőtt egy halálesetet megerősítenek, egy ember pedig megsérült – írja a France 24.

Több felvétel is napvilágot látott, amiken az látszott, ahogy füst gomolylik kifelé a negyedik emeleti ablakokból. Ezen a szinten egy pszichiátriai klinika működik, egyelőre nem tudni, hogy kik az áldozatok.

A nagy római iskolatűz: videón, ahogy megmentenek egy embert

A tüzet nem sokkal azután jelentették, hogy délelőtt 10 órakor kinyitott a klinika. Nagyjából 30 percen belül már el is oltották a lángokat. Az egyik szemtanú azt mondta, látott egy nőt, aki az egyik ablakból kiáltozott segítségért, de nem tudni, hogy életben maradt vagy sem.

2019-ben Kiotóban egy animációs stúdióban több mint 30 ember halt meg gyújtogatás miatt, aminek híre az egész sajtót bejárta.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli interjújában tett fontos bejelentést az üzemanyagárakról.