Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,81 Ft
Euró
387,07 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
66,906 $

Hamarosan hangutasításokkal is működni fog a Windows 11

Ha frissítjük a Microsoft operációs rendszerét, akkor érteni fog a beszédből is.

...svg content...Microsoft
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Megkezdte a redmondi techóriás a Windows 11-en belül a Voice Access funkció tesztelését, ami már elérhető a 22518 Build fejlesztői csatornáján, így vannak olyan júzerek, akik már használhatják.

A Voice Access révén szóbeli parancsokkal irányíthatjuk az operációs rendszert, valamint gépelés helyett elég csupán felmondani a rögzítendő szöveget. Hangalapú parancsokkal lehet majd megnyitni alkalmazásokat, váltani közöttük, de lehetőség nyílik webböngészésre is, sőt felolvastathatunk, illetve megírathatunk e-maileket is. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A Microsoft azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy tisztán, érthetően beszéljenek, lehetőleg háttérzaj-mentes környezetben, és használjanak fejhallgatót. A hangalapú hozzáférés egy interaktív útmutatót is tartalmaz, ami elmagyarázza, miként lehet elvégezni a gyakori feladatokat szóban kiadott utasításokkal – ezt az alábbi linkre kattintva érhetjük el.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.