Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Ismét elhalasztották a James Webb űrteleszkóp indítását

Úgy tűnik, sosem lesz vége a folyamatos csúszásoknak, a NASA mérnökei ugyanis újabb technikai hibát észleltek a szerkezeten.

...svg content...NASA
Világűr

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Kedden a NASA elhalasztotta a James Webb űrtávcső kilövését, miután a mérnökök az obszervatórium és a hordozórakéta között nem várt kommunikációs hibát fedeztek fel – adta hírül a SpaceFlightNow magazin.

Thomas Zurbuchen, a NASA tudományos missziós igazgatóságának társ-adminisztrátora a lapnak elmondta, valószínűleg földi támogatási problémáról van szó: Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Úgy kell elképzelni, hogy ez egy földi támogató berendezéssel kapcsolatos dolog; gyakorlatilag arról van szó, hogy az adatkábelek nem megfelelően működnek.”

Az űrtávcső indítását mostantól legkorábban december 24-re tűzhetik ki, a hivatalos dátumot legkésőbb december 17-én, pénteken jelenti be az ügynökség. A Webb-misszió hatalmas vállalkozás a NASA részéről, a projekt közel 10 milliárd dollárba került, és több mint két évtizedet vett igénybe a megépítése.

Úgy tűnik, nem véletlenül fejezték ki aggodalmukat minap tudósok, hiszen attól tartottak, hogy technikai malőr hátráltathatja majd a kilövést, ezért is óvatosak a mérnökök, és inkább többször ellenőrzik a szerkezetet, még mielőtt megtörténne a rajt.

Egyelőre várnunk kell, amíg a NASA bejelenti az új indítási dátumot. Az ambiciózus küldetés miatt továbbra is feszült légkör jellemzi a csillagásztársadalmat, remélhetőleg azonban karácsonyra egy vadonatúj, a kozmoszban biztonságban lévő megfigyelőállomással ajándékozhatja meg őket az űrhivatal.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.