Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Rohamtempóban nyitja meg a kormány az új magyar bányákat

Beruházási célterületté nyilvánította a kormány a Bayer Construct Zrt. vezérigazgatójának, Balázs Attilának ártándi bányatelkeit.

...svg content...MTI/Komka Péter
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vészhelyzet miatt beruházási célterületté nyilvánította a kormány Balázs Attila ártándi bányatelkeit – olvasható a Népszava beszámolójában.

A nemzetgazdaság működőképességének megőrzése céljából, a nyersanyag-ellátás veszélyhelyzet időszaka alatt történő megfelelő biztosítása, illetve a bányászati jog hasznosítására irányuló beruházások megvalósítása érdekében a kormány az Ártánd területén lévő 34 telket beruházási célterületté nyilvánította, ami jelentősen leegyszerűsíti az engedélyeztetési eljárásokat – írta a lap. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A 120 hektár kiterjedésű bányaterület egyébként a Viastein Kft. tulajdonában van, amelynek egyik tulajdonosa Dicső László vállalata, a másik pedig Balázs Attila. A Viastein idén áprilisban megkapta az ártándi bányanyitáshoz szükséges környezetvédelmi engedélyt a Hajdú-Bihar megyei kormányhivataltól.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.