Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,818 $

Megoldódott a nagy rejtély: kiderült, van-e értelme a védettségi igazolványnak

Egy friss tanulmány eredményei alapján a védettségi igazolványok segítettek növelni az oltási hajlandóságot négy országban.

...svg content...MTI/AP/Matt Dunham
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A védettségi igazolványok, melyek megszerzését általában oltás beadásához kötik az országok, a 20 nappal a bevezetésük előtt és 40 nappal a bevezetésük utánig tartó időszakban növelték az oltakozási hajlandóságot Franciaországban, Izraelben, Olaszországban és Svájcban, melyek mind átlag alatti oltottsági szinten voltak a védettségi igazolványok megjelenése előtt – adta hírül a Bloomberg.

A Lancet tudományos folyóiratban közzétett tanulmány alapján Németországban ugyanakkor nem igazán volt hatása az igazolvány bevezetésének, ugyanis mire bevezették, azok az emberek, akiket ez ösztönzött volna a vakcinációra, már be voltak oltva. Dániában is alacsony hatása volt az intézkedésnek, itt pedig kevés védőoltás állt rendelkezésre. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A tanulmányból továbbá megtudhattuk, hogy a szigorítások leginkább a 30 alatti korosztályban működnek a legjobban, akik sokszor alacsonynak látják a koronavírus betegség kockázatát.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.