Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,84 Ft
Euró
385,41 Ft
Font
449,04 Ft
Bitcoin
65,859 $

VR-szemüvegben próbálhatják ki munkájukat a vendéglátósok, még mielőtt aláírnák a szerződést

Az MGM Resorts lehetővé teszi a jelentkezőknek, hogy a kaszinói és szállodai állásokat virtuális valóságban is átélhessék a leendő dolgozók.

...svg content...Twenty20
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK
#vr

Mindez része annak az új törekvésnek, melynek célja, hogy csökkentsék az alkalmazottak lemorzsolódását, ami az Egyesült Államokban és máshol is súlyos munkaerőhiányt okozott a koronavírus-járvány kitörése után – írta a Business Insider.

A kaszinó- és üdülőhely-csoport a Strivr nevű VR-cég headsetjeit használja, amelyet főként az iparági egészségügyi és biztonsági, ügyfélszolgálati és egyéb virtuális képzésekre fejlesztettek ki. Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

Az ötlet lényege, hogy az alkalmazottak megtapasztalhassák a tipikus munkahelyi tevékenységeket, így előre tudni fogják, pontosan mire is számíthatnak.

„Sokszor nagyon nehéz csak szóban elmagyarázni a pozíciók típusait, vagy megmutatni egy videót. A VR használata ezzel szemben lehetővé teszi, hogy a jelentkezők felvegyenek egy headsetet, és valóban megtapasztalják a munkát” – mondta Laura Lee, az MGM Resorts HR-vezetője.

Az MGM-nél azt tervezik, hogy januártól kezdve a headseteket az irodákban és esetleg karriervásárokon is használni fogják. Az ötlet lényege, hogy a potenciális ügyfélszolgálati alkalmazottak megtapasztalhassák a munka kulcsfontosságú aspektusait, mind pozitív, mind negatív értelemben, az VR-modul például tartalmazná a körülményesebb vendégekkel való interakciókat is.

A negatív interakciók elriaszthatnak néhány jelentkezőt, de az MGM arra számít, hogy ez a jobb felvételi döntéseket szintúgy lehetővé teszi majd, ezen felül felvetették annak az ötletét is, hogy a technológiát a Japánban, Oszakában tervezett 9,1 milliárd dolláros üdülőkomplexum esetében is alkalmazzák.

Vitézy Dávid keményen üzent: Karácsony Gergely megfutamodott

Vitézy Dávid, úgy érzi, Karácsony Gergely megfutamodott az ATV főpolgármester-jelölti vitájától szerdán.

Óriási fordulat, Tuchel mégis a Bayern München edzője maradhat

Noha a felek korábban azt nyilatkozták, hogy biztosan külön folytatják, akkor is, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját, most ismét a maradásról egyeztetnek.

Felszállás közben kapott lángra egy hatalmas Boeing utasszállító egyik hajtóműje (videó)

Ezúttal felszállás közben akadtak gondok a Boeing egyik utasszállítójával, amiről videó készült, mely bizonyítékként szolgálhat a vizsgálat során.