Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Csollány Szilveszternek üzent Bányai Gábor, aki hasonló helyzetben volt korábban

Bányai Gábor, Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületének (Kiskunhalas) országgyűlési képviselője is élet-halál között lebegett a koronavírus miatt.

...svg content...Bányai Gábor fideszes országgyûlési képviselõ beszédet mond az ország elsõ cigány nemzetiségi diákkörének megalakulásán Kiskunhalason, a Thorma János Múzeumban 2021. november 5-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Csollány Szilveszter korábbi olimpiai bajnok tornász jelenleg nagyon súlyos állapotban fekszik lélegeztetőgépen, erősen leterítette a lábáról a koronavírus-fertőzése. Eredetileg Sopronban kezdték ápolni, állapota romlása miatt azonban muszáj volt Budapestre szállítani.

Jelenleg úgy tudni, hogy Csollányt egy ECMO-készülékkel (extrakorporális membránoxigenizációs gép) próbálják életben tartani, amely ugyan elhúzhatja a betegség gyógyulását, de hatékonyabban fenntartja az alapvető életfunkciókat.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő pedig pontosan tudja, mi az az ECMO-készülék, ugyanis 69 napot töltött ehhez kötve. A politikus hosszas küzdelmet vívott korábban a vírussal, ugyanis 111 napot volt az intenzív osztályon, ebből 85 napot mélyaltatásban.

Bányai pedig most személyesen üzent a hasonló helyzetbe kerülő Csollány Szilveszternek, akinek kifejtette, hogy az akaraterő az, amely mindent képes legyőzni:

„Az orvostudomány lehetőségei is behatároltak, a végén a betegen múlik, hogy elmegy vagy marad. Nekem rengeteget segített, hogy a családom sokat látogatott, mindig ott voltak mellettem a szeretteim, amikor csak lehetett”

Bányai kiemelte, hogy valószínű tudat alatt érezte, hogy nem engedték el sose a kezét és bár az agya nem fogta fel, a lelke érezte a folyamatos támogatást és szeretet, ami végső soron – szerinte – életben tartotta – idézte az Index.

Bányai hozzátette, hogy amikor a gépre volt kötve, nem tudott reagálni, de érezte az orvosok és ápolók gondoskodását, törődését, érintését, ami rengeteg erőt adott neki. Kiemelte ugyanakkor: az elhúzódó betegség miatt sajnos leépül az izomzat, legalább fél év kell, mire újra önálló életét él az ember.