Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,859 $

A Terrorelhárítási Központ a tavalyi évben 7 támadást hárított el

Pintér Sándor belügyminiszter a nemzetbiztonsági bizottság éves meghallgatásán közölte, hogy a koronavírus-járvány ellenére is törvényesen és demokratikusan fognak zajlani a választások.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A belügyminiszter közölte, a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok 2020-ban hibátlanul ellátták a feladataikat, megfeleltek a jogszabályoknak és a szakmai szabályoknak is, hozzátéve, hogy félévente kötelesek jelenteni a bizottság számára tevékenységükről.

„Az Alkotmányvédelmi Hivatal jelentős szerepet játszott a koronavírus-járvány elleni védekezésben. A kibertér védelmét is el kellett végezni, mivel a járvány miatt rengeteg tevékenység az online térbe került” Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

– jelentette ki Pintér.

Kiemelte, az online rendszerek nem omlottak össze, a szakszolgálatok működése sikeres volt, valamint azt is megosztotta, hogy a koronavírus-járvány már biztosan nem fogja veszélyeztetni a hivatal működését, ugyanis az Alkotmányvédelmi Hivatal dolgozóinak 98 százaléka már megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

Közölte, a kibervédelemért a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat felel, a terrorcselekményre utaló kísérletek kapcsán pedig megosztotta, hogy a TEK a tavalyi évben összesen 7 támadást hárított el, azonban kiemelte, ezek egyike sem volt összefüggésbe hozható terrorcselekmények kísérletével.

Pintér közölte, mivel az elmúlt években több országban is beavatkoztak a választásokba az informatikai rendszeren keresztül, ez egy égető kérdés, de nem Magyarországon, hiszen meglátása szerint itt ilyen veszély nem fenyeget, tekintettel a tényre, hogy még mindig papíralapú a szavazás. Arra a kérdésre, hogy felmerült-e bármi nemzetbiztonsági kockázat az ellenzék tagjai közül, közölte, hogy nem merült fel ilyen információ.

(Origo)

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.