Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Párizs az egyik legrosszabb város a külföldi lakosok számára – ismét

Újabb felmérés választotta Párizst az egyik legrosszabb városnak a betelepülők számára, de valóban olyan rossz lenne?

Fotó: Unsplash/Rafael Kellermann Streit
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Összesen 174 országból, 12 000 külföldit kérdeztek, hogy mely város a leginkább élhetetlen a számukra, Párizs pedig kifejezetten rossz helyen végzett a hírneve ellenére – számolt be róla a The Local francia hírekkel foglalkozó kiadása.

Az Expat City Raking 2021-es felmérése szerint ugyanis a „Szerelem Városa” mindössze az 51. helyen végzett, azonban így is sikerült megelőznie Rómát, Milánót, Johannesburgot, Isztambult és Tokiót is, amely csekély érdem. Soron kívül Egészségesebb lesz a kenyér, ha lefagyasztjuk fogyasztás előtt?

A válaszadók szerint a párizsiak a legbarátságtalanabb helyiek a külföldről érkezőkkel szemben az egész világon. A válaszadók 53 százaléka felelt úgy, hogy nehéz barátokat találni a városban, szemben a 32%-os globális átlaggal.

Egy másik felmérés szerint is Párizs az egyik legrosszabb város, 59% szerint nehéz lakást találni, 77% számára pedig a fenntartása jelent gondot. Minden ötödik válaszadó úgy nyilatkozott, nem érzi magát biztonságban Párizsban – ez több, mint kétszerese a globális átlagnak.

Amikor a francia fővárosba költözést fontolgatók ajánlásokat vagy tanácsokat kérnek a Facebook-csoportokban, a kommentek gyakran tükrözik a városban élők ellenérzéseit. Az egyik legtöbb hozzászólást kapott poszt a brit és ír betelepülők fórumán a következő mondatot tartalmazza: Úgy látom, itt az emberek különösen idegesek lesznek már a legapróbb dologtól is.

A francia főváros rutin szerint végez a betelepülők rangsorának végén vagy közel a végéhez. Az igazat megvallva, a legtöbb Párizson kívül élő francia is úgy tartja, a főváros egy koszos, nyüzsgő és barátságtalan hely, ahol az élet túl gyorsan pörög, és mindenki stresszes.

De mégsem lehet annyira rossz. A Franciaországban élő 136.000 brit és 27.000 egyesült államokbeli közül a legtöbben Ile-de-France-ban élnek, mely azt sugallja, Párizsnak rendelkeznie kell néhány ellensúlyozó tulajdonsággal is.

Az Expat City Ranking 2021 felmérés során a város jól szerepelt a munkahelyek biztonsága, megfizethető egészségügyi ellátás és szabadidős tevékenységek területeken.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.