Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Több robbanás is történt a Szíriában lévő amerikai katonai bázison

A jelentések szerint több robbanást is hallottak a környékről, pontosabban a bázis belső területéről.

Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A területet korábban Damaszkusz „a térség terroristáinak menedékhelyének” nevezte, azzal érvelve, hogy a kormányellenes harcosok ott szerzik be a fegyvereket. Jelentések szerint több robbanást is hallottak Homsz tartományban, az iraki határ közelében található amerikai bázison.

A szíriai állami televízió közölte, hogy az amerikai bázison belülről hallották a robbanásokat, ezzel szemben azonban az Al-Arabiya műsorszolgáltató arról számolt be, hogy ezen a területen előre eltervezett légicsapásokat mértek a támaszpontra. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A Sputnik News megkereste az amerikai hadsereget a robbanások kapcsán, azonban egyelőre nem kívánták kommentálni a történteket. A New York Times korábban arról számolt be, hogy Teherán dróntámadást indított a bázis ellen, melyet „öngyilkos drónokkal” vettek célba.

A sivatagi bázison már 2016 óta jelen vannak az amerikai csapatok, azokban az időkben pedig az amerikaiak képeztek ki harcosokat az ellenzéki erők közül, hogy szembeszálljanak Aszad elnök kormánya ellen.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.