Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
452,43 Ft
Bitcoin
63,790 $

„Véletlenül” mészárolt le 14 civilt az indiai hadsereg

Teljes mértékben jogosan merülhet fel sokakban a kérdés, hogy mégis hogyan lehet véletlenül 14 civil életét kioltani, az indiai hadsereg állítása szerint azonban ez történt.

Fotó: EPA/Farooq Khan
Ázsia

Nagy Noel

Szerkesztő

Legalább 14 civil és egy helyi katona vesztette életét a mindentől távol eső északkeleti Nagaland államban, miután az indiai hadsereg „véletlenül” válogatás nélkül tüzet nyitott a helyi bányászokra – adta hírül a TRT World.

Legalább egy tucat civil és több katona is megsebesült a támadásban, amely a mianmari határ közelében található Oting falujában történt. A mészárlást a hadsereg „Assam Rifles” elnevezésű lázadóellenes alakulata hajtotta végre. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Az első lövések akkor dördültek el, amikor egy szénbányászokat szállító kamion éppen az Assam Rifles egyik táboránál haladtak el. Egy rendőri tisztviselő szerint „véletlenül” kezdtek el a bányászokra lőni, nem őket célozták meg.

A haderőknek ugyanis olyan titkosszolgálati információik voltak, miszerint a közeljövőben lehet arra számítani, hogy militánsok fognak előkerülni a környéken. A hadsereg pedig szimplán összetévesztette a lázadókat és a bányászokat, és az utóbbira nyitottak tüzet.

Miután kiderült, hogy ártatlan munkásokat gyilkoltak meg, hatalmas felháborodás és lázadás tört ki a helyi törzsek részéről, rátámadtak az Assam Rifles tagjaira és felgyújtották a járműveiket, amire pedig meg is érkezett a reakció.

Végül a tüntetőkbe is belelőttek, amelynek következtében nyolc ember vesztette életét a hat meggyilkolt bányász mellett. India belügyminisztere elítélte az eseményeket, a rendőrség pedig nyomozást indított az ügyben.

Magyar Péter vezetésével ott lesz a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson

Nincs több kérdés, a Tisza Párt időben leadta 12 fős fővárosi listáját a Nemzeti Választási Irodánál, így Magyar Péter vezetésével ott lesznek a fővárosi önkormányzati választáson.

400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A kínai elnök kétnapos budapesti programja során Orbán Viktor miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel fog tárgyalni, miközben már most hatalmas biztonsági előkészületek zajlanak a küldöttség fogadására.