Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,721 $

Gyermekeknek készül náci könyvet árultak, mégis megúszta a büntetést az online könyváruház

Meglepő döntésre jutottak a holland ügyészek, miszerint felmentették az egyik ismert online könyváruházat annak ellenére, hogy tiltott könyvet árusítottak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Leslie Lopez Holder
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A szóban forgó könyv a Der Giftpilz nevet viseli, és a hírhedt nácivezér, Julius Streicher írta és hemzseg az antiszemita tartalomtól. A könyvben többek között a zsidókat „gyilkosoknak” és „gonosz embereknek” nevezik, valamint arra bíztatják a gyerekeket, hogy „szabaduljanak meg a gonosz zsidóktól”.

A könyvet árusító Bol.com, Hollandia legnagyobb online könyváruháza ezért bajba kerülhetett volna, mert a holland törvények szerint tiltott ilyen könyveket árulni. Ezt pedig a könyváruház is elismerte, hogy hibát követtek azzal, hogy nem távolították el azonnal ezt a könyvet. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

A Bol.com álláspontja kezdetben az volt, hogy azért nem távolította el a könyvet, mert nem akarják befolyásolni, hogy az ember mit olvashat és mit nem – idézte a Het Laatste Nieuws. Azóta azonban megváltoztatták ezt az álláspontjukat, jobban elkezdték szűrni a könyveket.

A holland ügyészség szerint éppen ezért nem büntették meg a könyváruházat, mert pontosan ez lett volna a céljuk a büntetéssel, hogy jobban kezdjék el szűrni a könyveket. Mivel azonban ezt önként tette meg a Bol.com, szerintük nincs szükség a büntetésre.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

A Ferencváros váratlanul kikapott a Paks otthonában, méghozzá 3-1-re, ami különösen nem volt benne a pakliban.

Lewandowski mesterhármassal válaszolt a Real Madridnak a Barcelona meccsén

Lewandowski mesterhármast szerzett a Barcelona legutóbbi mérkőzésén, így ismét 3 ponttal vezetnek a Real Madrid előtt.