Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Falus Ferenc: hatmillió magyar van kitéve az omikron-fertőzés veszélyeinek

Az egykori tisztifőorvos úgy gondolja, csupán 4,5 millióan érezhetik magukat védettnek, 6 millióan azonban sem a deltával, sem a következő járványhullámmal szemben sem immunisak.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Falus Ferenc az ATV Start című műsorában elmondta, a negyedik hullám elején már 30 ezer halottnál tartottunk, azóta pedig minden egyes nap annyi veszteségünk van, mintha mindennap lezuhanna egy repülőgép, ezt pedig a magyar társadalom igazából nem veszi tragédiának, ráadásul a valós számok magasabbak is lehetnek.

A volt tisztifőorvos figyelmeztetett, ha a kormány nem tesz további óvintézkedéseket, akkor az elkövetkező hónapokban 5 ezernél is több új halottja lehet a koronavírus-fertőzésnek. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Falus szerint már késésben vagyunk járványkezelés tekintetében. Az oltási hét meghosszabbítása szerinte nem szól másról, minthogy annak beismerése, hogy teljesen felesleges volt a regisztráció, csak egy politikai akció volt a lakosság e-mail címeinek begyűjtésére.

Személy szerint az egykori tisztifőorvos nagyon örül, hogy meghosszabbították, mert így már legalább 4,5 millióan vannak, akik teljesen védettek, miközben viszont közel 6 millióan nem védettek sem a deltával, sem a következő járványhullámmal szemben sem védettek. A pillanatnyi oltóanyagok ugyanis 6 hónapon túl nem biztosítanak védettséget.

Falus Ferenc hozzátette, az emberi találkozások monitorozása az a mutató, hogy a járványkezelésben milyen lépésre lenne szükség. Szerinte ez alapján négyszer több a fertőzött, mint amennyit hivatalosan regisztrálnak.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.