Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,433 $

Eget verdesi a vásárlási kedv, berobbant a kiskereskedelmi forgalom

2021 októberében a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,7 százalékkal haladta meg a tavalyit.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A KSH legfrissebb statisztikái alapján októberben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 3,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,3, az üzemanyag-kiskereskedelemben – a tavaly októberi alacsony bázis eredményeként – 11,5 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző évihez viszonyítva.

Mindezekből kifolyólag 2021. január–októberben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 3,1 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Idén októberben az előző évihez viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva az élelmiszer-kiskereskedelem 75 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,0 százalékkal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 1,7 százalékkal nőtt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 6,3 százalékkal bővült. Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 17, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 16, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 9,9, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 7,9, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 3,0 százalékkal emelkedett. A forgalom volumene 8,3 százalékkal kisebb lett a bútor-, műszakicikk-üzletekben.

 Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,6 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 12 százalékkal tovább bővült.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 11,5 százalékkal növekedett. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 4,2 százalékkal csökkentek. A hónapban az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1278 milliárd forint volt.