Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Merényletet akartak elkövetni Csehország miniszterelnöke ellen

Kevés példát lehetett arra látni Európában az elmúlt hetek során, hogy jól reagált volna a lakosság a járványügyi korlátozásokra, azonban egy állam- és kormányfőnek a testi épsége sem sodródott veszélybe, egészen eddig.

...svg content...Fotó: EPA/Pool/Yves Herman
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Andrej Babis, Csehország eddigi kormányfője és jelenlegi ügyvezető miniszterelnöke a saját közösségi oldalán jelentette be, hogy merényletet akartak elkövetni ellene, azonban ezt a rendőrségnek sikerült megakadályozni.

Babis elmondása szerint azért lett merénylet célpontja, mert a múlt héten úgy döntöttek a cseh kormánnyal, hogy szigorítanak a járványügyi intézkedéseken a növekvő esetszámokra való tekintettel: Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„A tegnapi nap folyamán a szigorú járványbiztonság egyik ellenzője eljött a kormány épületéhez és meg akart engem támadni, egy pisztolyt és egy kést is találtak nála. Szerencsére a rendőrségnek sikerült őt megfékeznie”

Babis hozzátette a merényletkísérlet elkövetője álláspontjával kapcsolatban, hogy már számos alkalommal megfenyegették őket, de számára és a hatóságoknak az számít, hogy megelőzzék több ezer cseh halálát.

Csehországban – Európa számos pontjához hasonlóan – meglehetősen elszabadult a járvány, az új fertőzöttek tekintetében is ott van az élmezőnyben az ország. Ennek ellenére az emberek nem viselik jól az új korlátozásokat, ezért több politikust is megfenyegettek.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.