Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Azték oltárra és emberi hamvakra bukkantak a mexikói főváros központjában

Egészen meglepő felfedezést tettek a mexikói fővárosban: egy azték oltárt, és egy emberi hamvakat tartalmazó edényt is felfedeztek.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/EFE/Mario Guzmán
Kult

Takács Petra

Szerkesztő

Azték oltárra és egy emberi hamvakat tartalmazó edényre bukkantak a mexikói főváros központjában – adta hírül a BBC hírportálja. A szakemberek szerint a 16. századi oltár egy azték család otthonának udvarán állhatott, a halottak előtti tisztelgésre használhatták.

Az azték birodalom fővárosa, Tenochtitlán spanyol meghódítása utáni időkben állíthatták fel. Tenochtitlán elfoglalása jelentette az azték birodalom végének kezdetét.
Az oltárt négy méterrel a föld alatt találták. Mara Beccerra régész szerint a ház lakói el akarták rejteni azt a spanyol hódítók elől. Beccerra úgy véli, hogy a lakók a Mexikói-völgyben őshonos emberek lehettek, akik az azték birodalmat alapították. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az oltáron találtak egy edényt emberi hamvakkal és 13 tömjén füstölőt, amelyet a szertartásokhoz használhattak. A leletre még augusztusban bukkantak a régészek, de a mexikói antropológiai és történelmi múzeum (Inah) kedden jelentette be a felfedezést, azután, hogy a régészek három hónapig tanulmányozták a helyszínt.

(MTI)

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.