Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Súlyos vádakkal illették Ausztráliát a Nagy-korallzátony miatt

Több ország is azzal vádolja Ausztráliát, hogy megpróbálja megakadályozni, hogy az UNESCO felvegye a Nagy-korallzátonyt a veszélyeztetettségi listára.

...svg content...Fotó: Unsplash/Q.U.I
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ausztrál kormány „rendkívül helytelen“ törekvéseire hivatkozva több ország azzal vádolta meg az ausztrálokat, hogy szüneteltetni próbálja azt a folyamatot, amelynek eredményeként a Nagy-korallzátony felkerülhet a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára.

A Párizsban tartott nagyszabású nemzetközi találkozón azonban nem sikerült megállapodni egy olyan globális éghajlat-változási politikáról, amely iránymutatást adna a több mint 190 országnak a világ legkülönlegesebb helyeit érintő válság kezeléséhez. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az UNESCO az év elején javasolta, hogy a zátony kerüljön fel a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára, ez pedig az első alkalom lett volna, hogy éghajlati változások miatt bővítik a listát. Ausztrália azonban aggodalmát fejezte ki, hogy ennek következtében a Nagy-korallzátony örökre ott is marad – írja a The Guardian

A korallok 2016-ban, 2017-ben és 2020-ban tömegesen kifehéredtek a globális felmelegedés okozta emelkedő óceáni hőmérséklet miatt a Nagy-korallzátonyban. 

Ausztrália intenzív lobbizása késleltette a veszélyeztetett listára való felkerülést, és a döntést jövő júniusban, az oroszországi találkozón kell újra napirendre venni.

A világörökségi egyezményt több mint 190 ország írta alá, de a 2007-es elfogadás óta nem frissítették a klímaváltozási politikát.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.