Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Az emberek „különleges genetikájára” hivatkozva lesznek enyhébb korlátozások Grúziában

Megszoktuk már a volt szovjet tagköztársaságok esetében, hogy olykor egészen komikus események és kijelentések tarkítják a közéletet.

...svg content...Fotó: EPA/Zurab Kurtsikidze
Ázsia

Nagy Noel

Szerkesztő

Mostani esetben Grúzia egészségügyi minisztere tett egy olyan kijelentést, amelyen objektíven mosolyogni lehet. A miniszter ugyanis érdekes indoklást tett arra vonatkozóan, hogy a COVID-ból felépültekre miért nem fog szigorú korlátozás vonatkozni.

„Nincs még egy olyan ország, amely annyira különleges lenne a világon, mint Grúzia. Nagyon különlegesek vagyunk, ezért két különböző zöldkártyánk lesz” Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

fogalmazott Ekaterine Tikaradze egészségügyi miniszter.

Grúzia is tervezgeti ugyanis a védettségi igazolvány bevezetését, amelyet zöldkártyának fognak elnevezni. Az egyik zöldkártya belföldi, a másik pedig nemzetközi használatra lesz érvényes, a belföldihez pedig szélesebb körű jogosítványok fognak csatlakozni.

Tikaradze szerint a grúzoknak, más európai országokkal ellentétben, még fél évvel a fertőzésből való felépülés után is érvényes lesz a védettségi zöldkártyája. Ezt a miniszter arra vezette vissza, hogy a grúzok különleges genetikával és szervezettel rendelkeznek.

Az egészségügyi miniszter ugyanakkor közölte, hogy a nemzetközi utazási célok végett félévente azért meg kell újítani a védettségi igazolványokat, hogy más országokban is elfogadják azokat. Grúziában egyébként a járvány kitörése óta 825 ezer ember fertőződött meg, akik közül 11 700 hunyt el.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig nagyon súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.