Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Alig találtak szabálytalanságokat a hazai vállalkozásoknál

Az elmúlt hetekben több mint 750 vállalatnál végzetek ellenőrzéseket munkaügyi célvizsgálat apropóján, szabálytalanságra azonban mindössze egyetlen esetben bukkantak.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A kormány a munkahelyek megőrzése érdekében tette lehetővé tavaly a korábbinál szélesebb körben a rugalmasabb foglalkoztatást a vállalkozások számára. Így a 2008-as pénzügyi világválság következményeivel szemben a járványhelyzetben sikerült elejét venni a nagyarányú leépítéseknek. A járvány mellett is a rendszerváltás óta nem tapasztalt szintre nőtt a foglalkoztatás, mintegy 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon – jelentette be Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A rugalmas magyar szabályozás lehetővé teszi, hogy a munkáltatók a folyamatos munkamenet biztosítása érdekében munkaidőkeretben foglalkoztassák dolgozóikat. Az ITM jogi értelmezési tájékoztató közzétételével is megkönnyítette az előírások megfelelő alkalmazását – írta a Napi.hu. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

A kormány a dolgozók oldalán áll, a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság a munkavállalók jogainak érvényesítése, a visszaélések elkerülése érdekében egész évben ellenőrzi a vállalkozásokat. Az őszi rendkívüli célvizsgálat mindössze egy esetben tárt fel a munkaidőkeret elszámolásával kapcsolatos szabálytalanságot. A hatósági fellépés nyomán az egyetlen mulasztó cég is kifizette munkavállalóinak a jogtalanul levont összegeket” – mondta Bodó Sándor.

Az államtitkár hozzátette: „változatlanul arra bátorítjuk a munkavállalókat, hogy az esetleges jogsértéseket feltétlenül jelezzék a foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnál. Ám az eddigi tapasztalatok a legkevésbé sem igazolják az érintettek tízezreiről szóló baloldali híreszteléseket.”

Eredetileg 340 év börtönbüntetést is kaphatott volna egy amerikai hajóskapitány

Börtönbe került egy kaliforniai hajóskapitány, aki egy 34 ember halálát okozó tűzben mondták ki bűnösnek.

Nemigazán mozdult el a forint árfolyama péntek reggelre

Péntek reggel szinte nem változott a csütörtök esti jegyzéshez képest a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben.