Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
366,87 Ft
Euró
394,64 Ft
Font
464,59 Ft
Bitcoin
63,392 $

Aggasztó jóslat a virológustól: „Még évekig maszkot kell viselnünk”

Mindenki azt várja, hogy a koronavírus-járványnak és egyúttal a korlátozásoknak vége legyen, a bizonytalanság azonban még évekig elhúzódhat.

...svg content...Fotó: Unsplash/Christian Lue
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Peter Piot belga virológus és az Európai Bizottság egyik járványügyi tanácsadója szerint ugyanis egyértelmű, hogy a maszkoktól még egy ideig nem fogunk szabadulni – idézte az RTBF. Mint fogalmazott:

„Még évekig maszkot kell viselnünk bizonyos körülmények között, különösen télen. Nem tudom pontosan meddig, de még 3-5 évig talán. A helyzet azonban javulni fog idővel a vakcinának és a kollektív fegyelmezettségnek köszönhetően” Soron kívül Magyar Péter diszkós ügye: Márki-Zay arra kéri, viselkedjen államférfihez méltóan

Piot továbbá elmondta, hogy nagyon is tudja támogatni azt, hogy az egészségügyi dolgozóknak számos helyen kötelezővé teszik a védőoltásokat. Megfogalmazása szerint emberölés, amikor az orvos oltatlanul dolgozik és akár így megfertőz valakit.

Európában nagyon elszabadult a járvány az elmúlt hetek során, ezért többek között Ausztriában és Hollandiában korlátozásokat vezettek be, míg Szlovákiában csak az oltatlanokra vonatkozóan érkezett merev szigor.

Árpád hídi gázolás: vádemelés nincs, a Mercedes sofőrje szabadon járhat Budapesten

Egy évvel ezelőtt történt az Árpád hídi biciklisgázolás, ám azóta sem emeltek vádat a Mercedes-sofőr ellen, aki a kerékpáros halálát okozta.