Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,96 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
61,002 $

Több mint 600 határsértőt fogtak a hétvégén

A legtöbbjükkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. 

Fotó: A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen az ideiglenes biztonsági határzár a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója sajtótájékoztatót tartott az ideiglenes biztonsági határzárnál, amelyen elmondta, hogy jelentõsen emelkedett idén a határsértõk száma 2020-hoz képest. A határsértõk többsége már nem szír, hanem afgán állampolgárnak vallja magát. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Péntektől vasárnapig 620 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 118, szombaton 217, vasárnap 274 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Az elmúlt héten az ország területén 1985 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – november 8-tól 14-ig – a feltartóztatottak száma 2527 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 19 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 32 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.