Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

A PS5 bemutatóján használt dizájnelemek gyanúsan hasonlítanak egy orosz grafikus művéhez

A pulzáló kék gömbök, melyek egy geometriai formába olvadnak, eredetileg az orosz Makszim Zsesztkov alkotásai.

Smart
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A pulzáló kék gömbök, melyek egy geometriai formába olvadnak, eredetileg az orosz Makszim Zsesztkov alkotásai.

Az alább látható animáció nem véletlenül keltheti fel a figyelmünket, ugyanis a Sony múlt heti livestreamjében pontosan ugyanezeket a motívumokat fedezhettük fel. Az ultramodern grafikai látványvilág a fehér, fekete és kék színek ötvözésével igazi futurisztikus hangulatot keltett, amely tökéletesen illett a PS5 merész kinézetéhez. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ezeket a mozgóképeket azonban nem a Sony, hanem Makszim Zsesztkov készítette. Ha összehasonlítjuk a PS5 show-ján használt elemekkel, akkor szinte alig találhatunk különbségeket, melyből arra következtethetünk, hogy valószínűleg az orosz szakembert bízhatták meg azzal a feladattal, hogy tervezze meg a konzol köré a felvételeket.

Zsesztkov Computations névre keresztlet munkájában a hullámzó fekete és kék gömbök pont olyan hatást keltenek, mint a PS5 közvetlen leleplezése előtt látott 3D-s animációk.

Ezen a GIF-en jól látható, ahogyan a PS5 bemutatóján megcsodált kocka alakú fehér monolit a sarokból felfelé háromszög formában, kék árnyalattal sziporkázva tör a csúcsok felé.

Ha megnézzük Zsesztkov Layer című alkotását, akkor rájöhetünk, hogy az egyezések nem lehetnek pusztán a véletlen művei.

A Sony-t és magát a művészt is megkeresték az üggyel kapcsolatban, egyelőre azonban egyikük sem reagált a kérdésekre, Zsesztkov hivatalos weboldalán azonban szerepel a japán cég a kliensek listáján, hovatovább a stúdió egyik producere sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a PS5 show-ján való részvételüket.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-sony-szerint-a-ps5-hutesevel-sem-lesz-gond/