Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,72 Ft
Euró
400,89 Ft
Font
477,75 Ft
Bitcoin
62,411 $

Gyermek-szexrabszolgákkal kereskedett a lelkész, aki „Isten fiának” tartotta magát

A megaegyház vezetője állítólag azt mondta azoknak a női tagoknak, akik nem feküdtek le vele, hogy ezért „örökös kárhozatra” lesznek ítélve.

...svg content...Fotó: Flickr/Amelia Tepper
Ázsia
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Apollo Quiboloy neve minden fülöp-szigeteki számára ismerős, ő ugyanis a Jézus Krisztus Királysága nevű egyház botrányhős vezére, aki remek kapcsolatot ápol az ország vezetőjével, Rodrigo Dutertével – írja a VICE News.

Olyannyira, hogy Quiboloy konkrét a filippínó vezér spirituális tanácsadója is volt, valamint Duterte kampánya során még a magánrepülőgépét és a helikopterét is a rendelkezésére bocsátott. A lelkész gyakran közvetítette tévében az egyházi eseményeit, amelyek híressé váltak az országban. Soron kívül Madeleine McCann-ügy: felmentették a gyanúsítottat, nem történt előrelépés az ügyben

Egyszer például ráparancsolt egy földrengésre, hogy azonnal álljon le – nem meglepő módon mérsékelt sikerrel. Most azonban nem az olykor önmaga paródiájába fulladó televangelistasága, hanem egy sokkal súlyosabb ügy miatt került címlapokra.

Quiloboy kapcsán ugyanis felmerült a szexrabszolga-kereskedelem gyanúja, ugyanis az egyházközössége több tagját is az USA-ba küldte, ahol kétes pénzkeresési módszerekre kényszerítette őket, miközben másokat arra, hogy feküdjenek le vele.

Quiloboy a gyermekek kényszerítéséről és fenyegetésétől sem riadt vissza, őket azzal taszította szexrabszolgaságba, hogy azzal fenyegette őket, amennyiben nem teljesítik a parancsot, akkor „örökös kárhozatra” lesznek ítélve.

A 71 éves lelkész és több társa 12-25 év közötti lányokat toboroztak a közösségbe, előbb azzal az ígérettel, hogy a személyes asszisztensei lehetnek. Ezt követően viszont nekik kellett Quiloboy számára főzni, kitakarítani a házat, valamint szeretkezni vele.

A megpróbáltatások túlélői megerősítették, hogy Quiloboy közölte velük, Isten akarata az, hogy lefeküdjenek vele, a lelkész egyszer még „Isten kijelölt fiaként” is referrált magára. Amikor a nők hezitáltak, akkor meg közölték velük, hogy biztosan az ördög kezdett el bennük dolgozni.