Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,881 $

Eget verdesi az építőanyagok költsége, drágulás várható a lakáspiacon

Rosszul járhatnak azok, akik éppen most terveznek lakást vagy házat felújítani, ugyanis jövőre az ideinél is nagyobb drágulás lehet.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az áremelkedés legfőbb oka a gyártók energiaköltségének elszállása lehet, már ha hihetünk a szakemberek előzetes prognózisainak, amelyek eddig mind egy szálig helyesnek bizonyultak.

Az Építési Vállalkozók Szakszövetsége szerint körülbelül 20 százalékkal emelkedhet az építőanyagok ára januártól, ugyanis többszörösére nőttek a gyártók energiaköltségei – adta hírül az RTL Klub Híradója.

Szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss kutatásából derült ki, hogy egyetlen év alatt tizenhárom százalékkal nőttek a lakásárak. Ezt leginkább a jövedelmek emelkedésével indokolják, valamint az Otthonteremtési támogatás hajtotta fel a keresletet.

A jegybank adatai szerint 2021 második negyedévében 364 milliárd forint lakáshitelt vettek fel, ami 81 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Ugyanannyian igényeltek hitelt, de több pénzre volt szükségük a magasabb ingatlanárak miatt.