Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

A tömegközlekedésre is érvényesek lehetnek a szigorítások Németországban

A 3G szabályok alapján az oltatlanok kizárólag érvényes negatív teszttel használhatnák a közösségi közlekedést.

...svg content...Fotó: Unsplash/Serj Sakharovskiy
Európa
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Várhatóan újabb korlátozások lépnek életbe Németországban a koronavírus-járvány negyedik hullámának súlyossága miatt. Az újabb szigorításokról a kormányalakításról tárgyaló szociáldemokraták, zöldek és liberálisok koalíciója már meg is egyezett – írja a 444 a Spiegelre hivatkozva.

Terveik között szerepel, hogy az oltatlanok kizárólag negatív teszttel szállhatnának fel a buszokra és a vonatokra is, vagyis csak azok használhatnák a tömegközlekedést a 3G szabályok alapján, akik oltással rendelkeznek, átestek a fertőzésen, vagy nemrég tesztelték őket. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

Emellett azt is felvetették, hogy korlátoznák a találkozások számát is. Oliver Krischer, a Zöldek képviselője elmondta, hogy az oltatlanok találkozásainak korlátozására azért van szükség, hogy a társadalom oltott tagjai továbbra is élhessék az életüket.

Olaf Scholz kancellárjelölt bejelentette, hogy további szigorításokról is tárgyalnak. A korlátozások jövő év márciusának közepéig lehetnek érvényben, amelyet további hárommal meg lehet hosszabbítani. 

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.