Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Súlyos sebezhetőséget találtak a Windowsban, azonnal frissítsünk

A Microsoft éppen egy augusztusi hibát próbált meg kijavítani, ami nem sikerült, a hackerek pedig ki is használták a keletkező rést.

Unsplash
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Minden eddiginél fontosabb lehet, hogy a Windowst használók körültekintőek legyenek. A Microsoft megerősítette, hogy az operációs rendszerben egy olyan súlyos biztonsági rést találtak, amit a redmondi vállalat még nem foltozott be, így a hackerek könnyű szerrel kihasználhatják azt – adta hírül a Forbes.

A CVE-2021-34484 egy nulladik napi sérülékenység, ami lehetővé teszi a hackerek számára, hogy feltörljék a Windows bármelyik verzióját, a Windows 10-et, a Windows 11-et és a Windows Server 2022-t is beleértve, ezt követően átvegyék az irányítást a számítógép felett. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

A legnagyobb probléma jelen esetben az, hogy a hiba már jó ideje ismert, vagyis a kiberbűnözők is tisztában vannak a létezésével.

Mindez azért történhetett meg, mert a Microsoft tévesen azt gondolta, hogy sikerült befoltoznia az eredetileg augusztusban megtalált biztonsági rést. Erről októberben be is számolt a vállalat, csakhogy később kiderült, a javítás hibás volt, amit a redmondi cég is elismert, ezzel pedig még inkább a hibára irányította a figyelmet.

A Microsoft bár megígérte, hogy megteszi a szükséges lépéseket, ám ez még most, két héttel az eset után sem történt meg, így egyelőre nincs hivatalosan kiadott javítás.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.

Vasárnap délután ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban

Miután az elmúlt időszakban Szoboszlai Dominik nem egyszer a kispadról állt be, nem lehet tudni, hogy Klopp a nagy rangadó idején milyen formában számít rá.