Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,67 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,82 Ft
Bitcoin
59,114 $

Kijöttek a skorpiók a vihar hatására és legalább három embert megöltek

Legalább három embert csíptek halálra skorpiók Egyiptomban, valamint körülbelül 450 ember sérült meg a csípések miatt.

Fotó: Milan Stojkov
Afrika

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Péntek óta nagyon súlyos viharok sújtották a Nílus környékét, amely heves esőzésekkel és jégesővel csapott le többek között a dél-egyiptomi Aswan városára. Ennek hatására pedig a skorpiók a felszínre kerültek és rögtön pusztításba kezdtek.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint jelentősebb mennyiségben vittek a településre ellenmérget Aswanba és a környékbeli elszigetelt, hegyvidéki falvakba. Az embereket arra kérték, maradjanak otthon és kerüljék az olyan helyeket, ahol sok a fa. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A skorpiócsípések viszont annyira lekötötték az orvosok figyelmét, hogy még ideiglenesen a koronavírus elleni oltási programot is le kellett állítani, mivel egyes skorpiók mérge akár egy óra alatt meg tudja ölni az embert – írja a BBC.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.