Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

A magyar ejtőernyős katonák is részt vesznek a katari világbajnokságon

Katarban tartják a 44. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságot, melyre a magyar válogatott is hivatalos.

...svg content...Fotó: Unsplash/Caleb Hanson
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Index azt írja, a világbajnokság Dohában november 18-30. között tart majd, de a magyar válogatott már hétfőn elindul a helyszínre, hogy gyakorolhassanak és megszokják az ottani klímát.

A magyar válogatott tagjait a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesületből választották ki a tornára, akik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison és az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison szolgálnak, s legfőbb feladatuk, hogy kiképezzék az ejtőernyős katonákat és pilótákat, valamint szakmai tovább képzést nyújtsanak nekik. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Az ejtőernyős válogatott története egészen 1973-ra nyúlik vissza, de maga a katonai ejtőernyős sport 1948-ban jelent meg. Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese a Honvédelem.hu-nak arról beszélt, hogy amikor 1948-ban, a második világháború után megalakult a Katonai Sport Világtanács, mely felkarolta a sportágat.

„Az ugrások előtt és közben is figyeljük a katonákat. Nemcsak a technikájukat, hanem a higgadtságukat, koncentrációkészségüket is. Ez a sportág ugyanis nem csak fizikailag, hanem mentálisan is nagy kihívás. Az adrenalin eleve ott dolgozik az emberben, a versenyen azonban kiemelkedően fontos a nyugalom és a koncentráció, hiszen a cél, ahová a lábnak földet éréskor érkeznie kell, mindössze két centiméter”

– mondta el a sportág kapcsán az ezredes.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.