Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,48 Ft
Euró
402,05 Ft
Font
479,15 Ft
Bitcoin
62,942 $

Kamu játékkonzolokat is árultak, hatmilliót kerestek vele

Online bűncselekmény-sorozatnak vetett véget a rendőrség azzal, hogy lekapcsoltak egy aktív bűnbandát.

...svg content...Fotó: police.hu
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A BRFK XVII. Kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított egy internetes csalássorozat ügyében négy ember ellen – derült ki a rendőrség közleményéből.

Mint írják, a csalók jól ismertes internetes hirdetőoldalakon és egy adásvételi csoportban 2019. novembere és 2020. novembere között különböző komolyabb értékű terméket kínáltak eladásra. Soron kívül Puskás Peti is reagált: „Megöltetek ismét egy gyermeket, tönkretettetek egy családot”

Ezzel csak annyi volt a probléma, hogy nem rendelkeztek ezekkel a termékekkel, amiket eladásra kínáltak. A legkülönfélébb termékekre érdemes gondolni, amik népszerűek: számítógépes alkatrész, karóra, játékkonzol, tévé, gyerekjáték és még fémvázas medence is.

Magyarország számos pontjáról rendeltek a bűnbandát, akik előre kérték utalással a vételárat azért az ígéretért, hogy majd kipostázzák. A postára adás azonban sosem történt meg, az összeg átutalása után az eladók felszívódtak.

Nem kis összeget sikerült ezzel a csalással keresniük, ugyanis a rendőrség közlése szerint legalább hatmillió forintot nyertek vele. A rákosmentei nyomozók végül október 18-án egy békéscsabai lakásban fogták el a közel 50 rendbeli csalással gyanúsítható párt.

A báty elismerte, a nővér tagadta a bűncselekmények elkövetését, egyik társuk részleges beismerést tett, míg negyedik társuk szintén tagadott. A rendőrök őrizetbe, bűnügyi felügyeletbe és büntetés-végrehajtási intézetben helyezték el az elkövetőket.

Nem mindennapi felvételek készültek zsákmányukat felfaló cápákról

Hiába voltak óriási tüskéik és tapadtak erőteljesen a tengerfenékhez, a cápák akkor is elbántak velük.