Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,07 Ft
Euró
388,91 Ft
Font
452,31 Ft
Bitcoin
63,645 $

Vannak olyan benzinkutak, ahol 85 forinttal csökken az üzemanyag ára

Az üzemanyagárak befagyasztásának köszönhetően egy 40 literes tankolásnál akár 3000-34000 forintot is megspórolhatunk.

Fotó: Unsplash/Gene Gallin
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap a Kormányinfón bejelentette, hogy a kormány az üzemanyagárak befagyasztásáról döntött, és 480 forintban rögzítették a benzin- és gázolajárakat.

A döntés egyelőre három hónapra szól, és csak a 95-ös oktánszámúnál, valamint a dízelolajnál érvényes. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Csütörtökön késő este a kormányrendelet is megjelent, melyből megtudhatjuk, hogy a kormány az alaptörvényben biztosított jogalkotói hatáskörével élve, de figyelemmel a katasztrófavédelemre és a hozzá kapcsolódó egyes törvényekre, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésről tavaly megalkotott törvényben kapott országgyűlési felhatalmazás alapján döntött egyes üzemanyagok árainak befagyasztásáról – foglalta össze az Mfor.hu.

A döntés értelmében hétfőtől, vagyis 2021. november 15-től három hónapig, azaz 2022. február 15-ig nem lehet 48 forintnál magasabb literenként a a biokomponensekkel és szabvány szerinti adalékokkal együttesen értelmezett legmagasabb kiskereskedelmi bruttó ára.

A holtankoljak.hu adatai szerint van olyan benzinkút Magyarországon, ahol a 95-ösért literenként csaknem 555 forintot, a gázolajért pedig 566 forintot kérnek, ezeken a töltőállomásokon hétfőtől 75-85 forinttal lehet majd olcsóbban üzemanyaghoz jutni. Egy 40 literes tankolást így akár 3400 forinttal olcsóbban is megúszhatunk.

És bár a rendelet szerint három hónapig érvényes az üzemanyagárak befagyasztása, mivel veszélyhelyzeti rendelkezésről van szó, csak a veszélyhelyzetről szóló törvény hatályvesztéséig érvényes, tehát 2022. január 1-ig. A lap hangsúlyozza, hogy ez azt jelenti, hogy a kormánynak vagy törvényt kell módosítania, vagy meg kell hosszabbítania a veszélyhelyzetet.

A kormányrendelet kimondja, hogy az érintett üzemanyagok értékesítése során egyéb költség vagy díj nem számolható fel.

Magyar Péter vezetésével ott lesz a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson

Nincs több kérdés, a Tisza Párt időben leadta 12 fős fővárosi listáját a Nemzeti Választási Irodánál, így Magyar Péter vezetésével ott lesznek a fővárosi önkormányzati választáson.

400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A kínai elnök kétnapos budapesti programja során Orbán Viktor miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel fog tárgyalni, miközben már most hatalmas biztonsági előkészületek zajlanak a küldöttség fogadására.