Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,31 Ft
Euró
387,03 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
66,109 $

Robotokkal oldanák meg az egyre súlyosbodó munkaerőhiányt

Miközben az emberek többsége irodai munkát választ magának, a gyárak üresedése komoly problémákat jelent, egy robotikával foglalkozó cég viszont már a megoldáson ügyködik.

...svg content...Twenty20
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Ametek Inc. robotikai vállalat vezérigazgatója, David Zapico a Bloomberg News hírportálnak adott interjújában elmondta, már nekiláttak a jövő mesterséges intelligenciával működő munkaerői kifejlesztésének, ezáltal megoldhatják a világszerte romló helyzetet.

Főként az élelmiszeripar résztvevői szeretnének első körben áttérni az automatizálásra, ami azt jelenti, hogy még azokat az alkalmazottakat is robotokra cserélhetik, akiknek egyébként más lehetőségük nem maradna a nyugati országokban az érvényesülésre. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Rengeteg morális és etikai kérdést vet fel az emberi munka robotokkal való helyettesítése, mégis a cégek többsége a profitorientáltság és a költséghatékonyság miatt a mesterséges, automatizált módszereket részesítheti előnyben.

Ha folytatódik a tendencia, és továbbra is elterjedőfélben marad a humán erőforrások pótlása, azzal súlyos egyenlőtlenségek keletkezhetnek a piacon, a gyengébben kvalifikált dolgozók pedig hirtelen munka és megélhetés nélkül maradhatnak.

A robotrevolúcióra tehát még várnunk kell, bár vannak vállalatok, amelyek már most is óriási pénzösszegeket fektetnek a technológiába, elég csak a Brain Corp nevű amerikai cégre gondolni, ami több millió dollárral támogatott egy projektet, melynek révén kifejlesztettek egy eljárást, amivel évenként 6,8 millió emberi munkaórát tudnak hatásosan helyettesíteni előre beprogramozott gépekkel.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .