Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,27 Ft
Euró
385,44 Ft
Font
449,32 Ft
Bitcoin
65,840 $

Aggódnak a kisvállalkozók a közelgő karácsonyi ünnepek miatt

A vendéglátósok nagyjából ötven százaléka, átlagosan minden harmadik magyar kkv attól tart, hogy az idei ünnepi bevételek nem lesznek elegendőek a fenntarthatósághoz.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A BÁV Zálog október végén készült reprezentatív országos felméréséből kiderült, a korábbi járványügyi korlátozások által leginkább sújtott ágazatok körében számít erősebbnek a félelem.

A vendéglátóiparon túl az idegenforgalmi és a szórakoztatóipari cégeknek is több mint harmada érez így. A kereskedelmi kisvállalkozók közül minden harmadik annak ellenére tekint aggódva az év végi időszakra, hogy ők az online értékesítésre való átállással korábban már korábban is sikeresen reagáltak a járványügyi korlátozásokra – olvasható a Napi.hu riportjában. Soron kívül Magyar Péter márciusban távozott a Hodler Alapkezelőtől is

Aggodalmuk egyik fő oka, hogy a hazai kisvállalkozások csaknem 40 százalékánál az ünnepi időszak rendkívül komoly befolyással bír a teljes pénzügyi évre.

Miközben az építőipar vagy az mezőgazdaság számára nem értékelődik fel ez az időszak, addig a vendéglátás és a kereskedelem területén akár kritikus is lehet a karácsonyi szezon sikere, mert ezekben a szektorokban minden második társaságnál az éves árbevétel számottevő része ekkor valósul meg.

A bizonytalan szektorokban dolgozó magyarok főként attól tartanak, hogy a járványhelyzet következtében a nagyobb forgalmat hozó év végi események, vásárok elmaradhatnak, kisebb lesz a látogatottságuk, vagy ügyfeleik visszafogják kiadásaikat.

A vendéglátásban tevékenykedők nagyjából fele már kifejezte aggodalmát, de a szórakoztatóipari és az idegenforgalmi cégek közel 40 százaléka is tart egy ilyen forgatókönyvtől.

Vitézy Dávid keményen üzent: Karácsony Gergely megfutamodott

Vitézy Dávid, úgy érzi, Karácsony Gergely megfutamodott az ATV főpolgármester-jelölti vitájától szerdán.