Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,786 $

Százezer forintos bónuszt kapnak a Dunaferr dolgozói

A dunaújvárosi vasmű 2021 második félévében a célkitűzések felett teljesített, ezért a cégcsoporthoz tartozó vállalatoknál dolgozók pénzügyi jutalomban részesülnek.

MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Azt a döntést hozta a társaság vezérigazgató-helyettese, hogy az ISD Dunaferr Zrt., az ISD Kokszoló Kft., az ISD Power Kft. és a Vámügynökség Kft. dolgozói bruttó 100 ezer forintos jutalmat kapnak december 17-én – derült ki a Portfolio beszámolójából.

A vezérhelyettes, Evgeny Tankhilevich egy héttel korábban keltezett levelében már megerősítette, hogy a dolgozóknak járó pluszpénz harmadik 29 900 forintos részletét november 30-ig fizeti ki a cég, az utolsó, negyedik részletét pedig szintúgy december 17-én folyósítják. Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

A levélben Tankhilevich kitért arra is, hogy novemberben nem változtatják meg a több mint egy éve húzódó, törvénytelen bérkifizetési helyzetet, ami azt jelenti, hogy ezúttal is két részletben kapják meg azok a munkások az előző hónapra szóló bérüket, akik nettó 300 ezer forintnál többet keresnek.

Amíg tavaly év végén és idén év elején csődközeli helyzetbe került a vállalat, és csupán 30-40 százalék körüli kapacitáson működtek, júniusban pedig állami vagyonfelügyelőt is kirendeltek a vasműhöz, addig nyár végére az orosz üzletember révén 70 százalékra sikerült növelni a termelés ütemét.

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.

Nem volt még olyan népszerűtlen elnöke az USA-nak, mint Joe Biden

Egy friss Gallup-felmérés szerint Joe Biden elnök népszerűsége 38,7%-ra esett, ami az elmúlt 70 év legalacsonyabb szintjét jelenti egy amerikai elnök esetében.