Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,09 Ft
Euró
389,26 Ft
Font
454,72 Ft
Bitcoin
59,247 $

7 millió Robinhood-ügyfél bizalmas adatai szivárogtak ki a világhálóra

A Robinhood online pénzügyi és kereskedési platform hétfőn bejelentette, újabb adatszivárgás történt, mely során egy hacker hétmillió júzer bizalmas információit töltötte fel az internetre.

Unsplash
Észak-Amerika

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A vállalat hivatalos közleményében az áll, hogy egy ismeretlen származású kiberbűnöző november 3-án feltörte a cég védelmi rendszerét, melynek kövekteztében biztonsági számok, bankkártyaadatok, számlaszámok és címek kerültek fel a dark web különböző fórumaira.

A The Verge magazin értesülései szerint pénzügyi károk szerencsére nem értek egyetlen ügyfelet sem, a Robinhood azonban ennek ellenére is létrehozott egy forróvonalat, amelyet tárcsázva az esetlegesen megkárosított személyek felvehetik a kapcsolatot az intézménnyel. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

A támadónak sikerült hozzájutni nagyjából ötmillió kliens e-mail címéhez, valamint kétmillió ügyfél valódi nevéhez, születési évszámához, címéhez, irányítószámához, tíz esetben pedig még a legbizalmasabb adatokat is megkaparintotta, amiről érthető okokból kifolyólag nem osztottak meg részleteket.

A Robinhood már megkereste a hatóságokat, akik elkezdték az ügy kivizsgálását, melynek eredményei az elkövetkező hetekeben születhetnek meg, bár a vállalat biztonsági szakértője már jelezte, nem biztos, hogy rátalálnak majd az elkövetőre, mivel egy, a szakterületén jártas kiberbűnözőről volt szó, aki szinte semmilyen nyomot sem hagyott maga után.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.