Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,143 $

Ismét halálos áradások csaptak le Jáva szigetére

A heves esőzések által előidézett villámáradások következtében legalább 5 ember vesztette életét Indonézia fő szigetén.

Fotó: EPA/BPBD BATU
Ázsia

Nagy Noel

Szerkesztő

A hatósági beszámolók szerint az öt halálos áldozaton felül még legalább négy embert tartanak eltűntként nyilván – tudósított róla az Al Jazeera hírtelevízió. A katasztrófavédelem szerint a tragédiát az Arjuno hegy lábánál fekvő folyó megáradása okozta.

A folyó ugyanis kilépett medréből és az egyébként sárral keveredő víz ellepte a Kelet-Jáva tartományban található Kota Batu városát. Az áradások eredetileg 15 embert sodortak el, azonban ötöt közülük azóta sikerült megtalálni. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

A katasztrófavédelem ráadásul elmondta, hogy a heves esőzések várhatóan csak növekedni fognak februárig, így több hasonló tragédiákra is lehet számítani. Indonéziában egyébként sem ritkák a zord időjárási körülmények, földcsuszamlások és áradások.

A mentési munkálatokat nagy mértékben nehezíti a töménytelen sár és törmelék, ami az áradással járt. Az ország más pontján is jelentettek áradásokról, azok azonban nem jártak halálos áldozatokkal.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.