Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,866 $

Pintér Sándor szerint csak adatszolgáltatási hiba miatt jelentettek ilyen sok koronavírus-elhunytat

A belügyminiszter azzal magyarázta a kiugróan magas számot, hogy a hosszú hétvége adminisztrációs gondot okozott.

...svg content...Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyûlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A kormányzati koronavírusról szóló tájékoztató oldalon csütörtökön reggel 107 újabb elhunytat tüntettek fel, ami május eleje óta a legmagasabb áldozatszámnak számít.

Pintér Sándor belügyminiszter azonban csütörtök délutáni bizottsági meghallgatásán azt mondta, hogy ez egy adatszolgáltatási hiba miatt következett be, és a hosszú hétvége miatt csúsztak meg egyes kórházak jelentései – számolt be a 444.hu. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

A tegnapi nap ez pontosan 30 halottat jelentett, előtte való nap 30-at. Sajnálatos módon a statisztikai iránymutatás a három ünnepre való tekintettel egyes kórházakban megcsúszott, és ennek a statisztikai szolgáltatás hiányának köszönhető az, hogy 107 eset egyszerre került kimutatásra” – magyarázta Pintér az RTL Híradójának felvételei szerint. 

A 444 által számolt 7 napos mozgóátlag alapján azonban továbbra is egyértelmű, hogy rohamtempóban emelkedik a koronavírus okozta megbetegedés halálos áldozatainak száma hazánkban.