Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

A magyar munkavállalók 57 éves korukban szeretnének nyugdíjba vonulni

A magyar munkavállalók bár valószínűtlennek tartják ezt a kort, de 9 évvel csökkentenék le a nyugdíjkorhatárt. 

...svg content...Fotó: Unsplash/Nick Karvounis
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Groupama Biztosító megbízásából készült kutatásból kiderül, hogy a magyar munkavállalók jelentősen lecsökkentenék a nyugdíjkorhatárt. 

A 18-65 év közöttiek mindössze 13 százaléka számít kényelmes nyugdíjas évekre, 60 százalékuk azt gondolja, hogy nem lesz elegendő jövedelme idős korában.  Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A terveik között nem szerepelnek magas kiadásokat igénylő tételek, sem nagyobb utazások. A legtöbben a család támogatására, az unokákra, a belföldi utazásokra, egészséges táplálkozásra költenének a nyugdíjas éveik alatt. 

A felmérésből kiderül, hogy az emberek a jövedelmük mindössze 53 százalékára számítanak nyugdíjként. 

Az időskori jövedelem kiegészítését minden negyedik megkérdezett a nyugdíj melletti munkavállalással tervezi. A magyarok 21 százaléka nyugdíjcélú, míg 19 százalékuk egyéb megtakarításból tervezi kiegészíteni állami nyugdíját – írja a napi.hu

Kiderült, hogy minden negyedik felnőtt rendelkezik megtakarítással, amelyet többnyire 34 éves koruk körül kezdtek el gyűjteni. 

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.